by

BMW is begonnen in de vliegtuigbouw. Het blauw witte BMW embleem verwijst nog naar.

BMW is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de autowereld. Het begon ooit als fabrikant van vliegtuigmotoren. Via omwegen in de spoorweg- en wapenindustrie en motorfietsen is BMW verworden tot de producent van wereldwijd toonaangevende auto’s. Een succesverhaal dat tot volle glorie kwam vanaf de jaren ‘70.

Geschiedenis

Op 19 maart 1916 werd de Bayerische Flugzeugwerke AG in Munchen opgericht. Op 5 juli 1922 werd de naam gewijzigd in Bayerische Motoren Werke AG.

BMW is begonnen in de vliegtuigbouw. Het blauw witte BMW embleem verwijst nog naar. Het stelt een ronddraaiende proppeller voor.

BMW kocht in 1928 de Dixi autofabrieken in Eisenach. De Dixi was een in licentie vervaardigde Britse Austin Seven. Het eerste echte BMW ontwerp volgde in 1931. Na de voor BMW moeilijke jaren vijftig kwam het eerste grote succes in 1961 met het type 1500.

Het Engelse merk Rover werd in 1994 door BMW gekocht, wat uitdraaide op een fiasco. Rover werd in 2000 weer verkocht maar Mini bleef in handen van BMW. In 1998 werd BMW ook eigenaar van Rolls-Royce.

BMW Populaire Modellen van nu

BMW’s actuele modelaanbod is zeer uitgebreid en loopt van de 1-serie en 2 Serie via de 3-serie, 4-serie en 5-serie in de (hogere) middenklasse, tot de luxe 7-serie limousine. Met de X1, X2, X3, X5 en X6 worden SUV-liefhebbers bediend. Via Private Lease zijn de meeste modellen voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand. BMW Private Lease is met een ware opmars bezig in Nederland.

1 serie

De BMW 1 Serie is de meest compacte BMW serie. In de zoektocht naar grotere verkoopaantallen gaat BMW vanaf 2004 de concurrentie aan met populaire hatchback modellen als de Volkswagen Golf.

De opgave was om een echte BMW te maken qua comfort en rijkwaliteiten tegen een concurrerende prijs. Dit resulteerde in de 1-serie, met een kleine omvang, een lange sportieve motorkap en een korte achterkant. Kenmerkend zijn ook de strakke karakteristieke lijnen.

Als een van de weinige auto’s in zijn klasse was de BMW 1 Serie initieel uitgerust met achterwielaandrijving (eerste en tweede generatie). De nieuwste BMW 1 Serie heeft voorwielaandrijving.

BMW 1 serie Private Lease is de voordeligste manier om in nieuwe BMW te rijden.