Petitus
Image default
Management

Business administration management

Bedrijfskunde en bedrijfsmanagement zijn twee potentiële carrièregebieden voor wie overweegt een bedrijfsdiploma te halen. Voordat u beslist over het zakelijke programma dat geschikt is voor u, is het essentieel om het verschil tussen deze twee aantrekkelijke opties te begrijpen.

 

ONTDEK ONLINE GRADEN

Wat is bedrijfskunde?

Een bachelor’s of master’s degree in business administration stelt u met een breed scala aan vaardigheden met betrekking tot de bedrijfsvoering. De taak van een bedrijf administrateur is om toezicht te houden op de verschillende processen van het bedrijf en om dingen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Een bedrijfsadministrateur stuurt ook de koers van het bedrijf om het in lijn te houden met de doelen en prioriteiten die de belanghebbenden hebben gesteld. Het succes van de onderneming hangt sterk af van de dagelijkse activiteiten, en bedrijfsbeheer is de sleutel tot het beheer ervan.

 

Wat is bedrijfsbeheer?

Een bedrijfsmanager richt zich meer op het uitstippelen van het pad dan op het sturen ervan. Dit is de besluitvormer van het bedrijf (of de besluitvormers, aangezien er een team van bedrijfsmanagers kan zijn). Zij ontwikkelen de infrastructuur die het bedrijf en zijn toekomst uitmaakt. Zij kunnen de kernactiviteiten controleren om te zien of er aanpassingen nodig zijn om de winstgevendheid of de structuur te verbeteren.

 

Wat is het verschil tussen bedrijfskunde en management?

Aan de oppervlakte kan het lijken alsof deze twee banen hetzelfde zijn, aangezien ze vergelijkbare doelen hebben. Zowel een administrateur als een bedrijfsmanager werken om het bedrijf efficiënt te laten draaien. Ze zijn ook allebei van cruciaal belang voor zakelijk succes, maar ze spelen een verschillende rol bij het behalen van dat succes.

 

Volgens Stephanie Shayne, EdD, MBA en directeur van Husson’s School of Business & Management & Graduate Programs, “zijn bedrijfskunde en bedrijfsmanagement beide graden die een basis bieden in zakelijke concepten, maar de focus van elke graad is iets anders.

 

Business management richt zich op het organiseren en beheren van de middelen van een bedrijf (met inbegrip van menselijk kapitaal).  Business management is gericht op mensen. Business management graden leggen veel nadruk op communicatie, human resource management en algemeen-management theorieën.  Belangrijke vaardigheden zijn interpersoonlijke communicatievaardigheden, het vermogen om teams te beheren en met anderen samen te werken en het vermogen om een missie en visie voor het bedrijf te formuleren en te communiceren.

 

Bedrijfskunde graden hebben de neiging om meer technisch van aard zijn en gericht op de bouten en moeren van het runnen van een bedrijf.  Bedrijfskunde programma’s bieden meestal studenten de mogelijkheid om zich te concentreren in gespecialiseerde gebieden zoals financiën, boekhouding of marketing onder anderen.  Belangrijke vaardigheden zullen variëren afhankelijk van het gebied van de focus.  Bijvoorbeeld, studenten die geïnteresseerd zijn in financiën of boekhouding zullen sterke wiskundige vaardigheden nodig hebben, terwijl degenen die geïnteresseerd zijn in marketing zullen moeten vertrouwen op creativiteit en communicatieve vaardigheden.  Ongeacht de focus, is het belangrijk voor degenen die werkzaam zijn in verschillende gebieden van het bedrijfsleven om te begrijpen hoe hun beslissingen en hun afdelingen of rollen interface met andere aspecten van het bedrijf en de organisatie als geheel.

 

Verschil tussen Business Administration en Management College graden

Het is niet verwonderlijk dat de weg naar deze graden is ook vergelijkbaar. Iemand kijken naar cursus curriculum voor elk zou zien veel van dezelfde onderwerpen, waaronder:

 

Boekhouding

Bedrijfsrecht

Micro-economie

Macro-economie

Bedrijfsethiek

Er zijn echter ook verschillen. Bijvoorbeeld, iemand die werkt aan een bachelordiploma in bedrijfskunde zal ook:

 

Spreadsheet toepassingen

Gevorderde economische cursussen

30 extra uren keuzevakken, waarvan sommige zich moeten richten op het bedrijfsleven en computer informatiesystemen

Ook zal een student die de business-administration programma waarschijnlijk kiezen voor een concentratie en selecteer klassen om die keuze te ondersteunen. Een student die zich wil concentreren op het management zal verkoop, small business management en risicomanagement cursussen te nemen.

 

Als een student zich concentreert op marketing, zal klassen omvatten marketing onderzoek, marketing management en geïntegreerde marketing communicatie en reclame.

 

Nadat ze hun bachelordiploma in bedrijfskunde hebben behaald, kunnen ze een masterdiploma behalen. Dat zou extra vaardigheden toe te voegen aan hun cv, zoals:

 

Geavanceerde Economie

Manageriële boekhouding

Managementcommunicatie

Wereldwijd strategisch management

Een Master of Business Administration vereist ten minste 36 extra kredieturen.

 

Klasse curriculum verandert als je een bachelor’s in business management na te streven. Hoewel het kan veel van dezelfde kern cursussen omvatten, worden andere gebieden van studie ook benadrukt, waaronder:

 

Business Strategy

Bedrijfsstrategie in de praktijk

Marketing grondbeginselen

Beide programma’s zou waarschijnlijk vereisen een stage of professioneel project, maar elk zou zich richten op de juiste functie en vaardigheden.

 

 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/