Petitus
Image default
Cadeau

Rubiks kubus

Rubiks kubus (school. Rubiks kubus; wetenschappelijke driedimensionale visualizer van het defragmentatieproces) is een van de beroemdste en meest voorkomende puzzels in het algemeen. Een zeldzame oude flikker brak niet naar de hel, bracht vele uren door met het verzamelen van deze kubus.

Inhoud
1. Geschiedenis
2 Memeticity
3 Speedcubing
3.1 Essentie
3.2 Eigenlijk
4 Ook
5 referenties
Geschiedenis
Daltonikvasili.jpg

Een zekere Hongaarse ingenieur Ernö Rubik, die lezingen gaf over groepstheorie, dacht lang na hoe hij deze theorie aan domme studenten kon visualiseren. En op een dag kwam hij op het idee om 26 (de kubus heeft 3 × 3 × 3: 6 centrale, 8 hoeken en 12 zijwanden) kubussen, elk geverfd in zes kleuren, samen te voegen tot één grote, en ze op een bepaalde manier te draaien.

Rubik realiseerde zich dat hij de meest centrale kubus en de helft van de rest moest doorsnijden. In plaats van datzelfde middelpunt plaatste hij er een sluw badmechanisme in, met zes “blokjes” in het midden van elk van de zijkanten, en bevestigde de resterende 20 onderdelen eraan. Dit is hoe het ingenieuze kubusmechanisme werd geboren.

Toen besloot hij een paar kleine vragen – bijvoorbeeld hoe de zijkanten van de kubussen aan te duiden – en ging naar het octrooibureau. Het bleek dat verschillende andere uitvinders soortgelijke puzzels voor hem hadden gepatenteerd, maar ze misten hun kans. Het pad naar miljoenen was echter nog steeds enorm voor Rubik: om de kubus populair te maken, moest de Hongaar verschillende willekeurige ontmoetingen vinden en een paar raid-bazen verslaan in het aangezicht van bedrijven die de kubus niet wilden produceren en de charme ervan niet zagen.

Memeticity
Het is vermeldenswaard dat de kubus niet alleen het bewustzijn veroverde van de schooljongen, die op de een of andere manier met vingers was uitgerust, maar ook van de rest van de samenleving. Het apparaat werd meteen het beste cadeau en verving boeken, tv, literball, tamagotchi en andere sporten. Sommigen beweren zelfs dat in veel restaurants in koosjere Europese landen een kubus tot de verplichte tafelvoorwerpen behoorde, samen met een zoutvaatje en een peperstrooier. Cognitieve dissonantie veroorzaakt door mislukkingen bij het oplossen van een kubus heeft bij veel mensen geleid tot eetbuien, depressie en onomkeerbare schade aan de hersenschors.

Tegen het einde van de jaren 80 van de vorige eeuw begon het totale enthousiasme voor de kubus af te nemen. Een nieuwe stijging van de belangstelling begon in 1996 en daarna, vooral met de ontwikkeling van internet op deze planeet. Absoluut alles werd erin gesneden, overal en altijd. Shkolota – tijdens pauzes, waardoor de leraren verontwaardigd zijn; de leraren verdraaiden zelf de geselecteerde kubussen tot de avond viel.

Bij experimenten met apen braken de dieren na enige tijd de kubus van haat.

De kubus is verschenen in meer dan 9000 films en boeken. Bijvoorbeeld in de Russische film “The Insatiable”, waarin een van de personages al sinds zijn jeugd een onderwerp verzamelt. En in de St. Petersburg ERZh Zhitinsky in de “Bewaarder van de Planeet”, ontmoet GG, die voor de gek wordt gehouden, een pocient vanwege de onmogelijkheid om een ​​onderwerp te verzamelen, terwijl hij alles in zijn handen draait dat daar komt als de kubus van hem wordt afgenomen. Nadat de GG het apparaat heeft geassembleerd, breekt de Pocient met wild geschreeuw de kubus van de upsten en wordt normaal.

Speedcubing
RubikCube

Speedcubing is de montage van een Rubiks kubus voor snelheid. Het fenomeen verscheen onmiddellijk na het verschijnen van de Rubiks kubus, dat wil zeggen in de jaren 74-75 van de vorige eeuw. Zoals het gewoonlijk gebeurt, begon de menigte nerds te concurreren die cooler is, maar in tegenstelling tot andere vergelijkbare verschijnselen is dit meten met pipi’s naar het wereldniveau gegaan en leeft het al 35 jaar. Het is ook verrassend dat 95% gelooft dat de persoon die de kubus in vijftien seconden verzamelt, geen nerd is, maar, stsuko, een atleet!

De essentie

Nyamka Rubik of Nyamik’s Cube.
Nieuwe speedcubers worden als volgt gerekruteerd. Zonder na te denken over de montagetijd besluit het volgende vee te leren hoe ze een kubus moeten verzamelen. Hij koopt Chinese  voor 30 roebel, googelt de instructies en verzamelt deze binnen een uur (waarna de kubus uit elkaar valt BLJAD !!). Verder leert de Kuber dat Chinese blokjes niet gebruikt kunnen worden en dat men een origineel Hongaars apparaat moet kopen voor 1000 roebel of speciale speedcube blokjes moet bestellen voor ongeveer dezelfde prijs. Het is al verslaafd en flipt van de prijs, maar koopt nog steeds een nieuwe kubus en blijft draaien, waardoor de montagesnelheid snel toeneemt. Na een paar weken merkt hij dat zijn kubus als stront draait, en besluit hij nog een kubus te kopen, terwijl hij er bonte siliconen glijmiddelen voor koopt.

Ziet het er niet uit?

Werkelijk

De prijs voor een kubus varieert van 15 tot 1500 roebel. Neukers kopen Chinees, een beetje slimmer – Chinees, maar voor 200 roebel, normale mensen – Hongaars voor 600 (niet geschikt voor bullshitting, want het is rotzooi), een beetje geavanceerd – Japanse Speedcubing Kit is allemaal van dezelfde Rubik’s (ook rotzooi, maar beter), maar absoluut nerds – ze kopen in het buitenland meer dan 9000 verschillende soorten kubussen van 10 conventionele eenheden en ontdekken welke beter is. De meest optimale en bewuste optie is om via een buitenlandse online winkel te bestellen, omdat de prijs daar minder dan 2 keer is (ongeveer $ 11-15), de Chinese wijnmakerij is DaYan 5 ZhanChi. De meeste wereldrecords zijn erop gevestigd, en voor het grootste deel draaien alleen geavanceerde speedcubers het. Ook geschikt voor Newfago

 

rubik’s cube kopen

 

https://breinbrekers.be/