Petitus
Image default
Kinderen

Welke schoentjes kan ik kopen voor mijn baby?

Je baby is het kruipen zat, en begint te gaan lopen. Dan moet je als ouder natuurlijk je maatregelen gaan treffen. Ook moet je als ouder misschien wel nog meer gaan opletten, omdat je baby naar meer plekken kan. Naast deze maatregelen en de focus is het ook belangrijk om te kijken naar het ondersteunen en beschermen van de voetjes van je kind. Als je schoenen wilt gaan uitkiezen, dan kan je in deze blog verder lezen uit welke opties je een keuze kan maken.

Babyslofjes

Als je baby nog niet zo goed kan lopen en ook nog veel kruipt, dan is het verstandig om babyslofjes aan te schaffen. Deze slofjes zijn ideaal en speciaal ontwikkeld voor het liggen, zitten en kruipen van je baby. Deze slofjes zijn erg flexibel, comfortabel en hebben vaak een anti-slip laag onder aan het slofje. Je kan veel soorten, kleuren en stijlen babyslofjes krijgen. 

Eerste stapschoentjes

De eerste stapschoentjes zijn misschien wel de belangrijkste schoenen die je kind zal dragen. De voetjes van jouw baby zijn namelijk kwetsbaar. Dit komt omdat de voetjes voornamelijk nog uit kraakbeen bestaan. Dit betekent dat de voetjes erg zacht en buigzaam zijn. Na één jaar zullen de voetjes al veel ontwikkeld zijn en gaat je kind zijn of haar eerste stapjes maken. Het is belangrijk als je baby gaat lopen dat de voetjes bescherming hebben. Daarom is het als ouder verstandig om de eerste stapschoentjes aan te schaffen. De eerste stapschoentjes moeten niet strak zitten. Ook moeten ze geen stugge of harde zool hebben. Dit kan namelijk de ontwikkeling in de weg staan.

Babysneakers

Sneakers zijn tegenwoordig erg populair en daarom worden er nu ook baby sneakers verkocht. Je kan sneakers in vele soorten, maten en kleuren krijgen. Zo kan je kiezen tussen lage en hoge sneakers. Hoge sneakers hebben als voordeel dat ze meer ondersteuning bieden aan de enkels van je baby. Sneakers dragen mensen veel en je kan zo je kind de zelfde sneakers laten dragen als jou. Dit is ook een trend tegenwoordig. Let net als bij andere schoenen wel weer op de kwaliteit en de bescherming die de schoenen bieden. Verder heb je ook verschillende sluitingen. Er is keuze tussen sluiting doormiddel van veters, klittenband of een rits. Voor de gemakkelijkheid is het handig om geen veters aan te schaffen.

Baby sandalen

Verder heb je ook nog sandalen die je kan kopen voor jouw baby. Sandalen zijn perfect voor in de zomer en bieden dus al de ventilatie en zorgen dus voor minder zweetvoetjes. Verder zijn deze schoenen gemakkelijk aan te doen bij je baby. Ook is er een groot aanbod te krijgen dus je kan ook echt mooie sandalen kopen die goed passen bij de rest van de outfit. Deze soort schoenen bieden ook bescherming aan de voetjes van je baby.