Petitus
Image default
Electronica en Computers

Bespaar geld met een refurbished apparaat

Bespaar geld met een refurbished apparaat

Hoogstwaarschijnlijk is het je niet ontgaan. Refurbished apparatuur is een grote trend op het moment. Het is duurzaam, laag in prijs en erg betrouwbaar. Toch is de refurbished eigenschap nog niet bij iedereen bekend. Om in de toekomst veel geld te besparen, kan dit artikel wellicht handig zijn.

Refurbished apparatuur zul je geregeld tegenkomen in de vorm van elektronische apparaten. Een smartphone, tablet of printer kopen kan erg prijzig zijn. In deze situatie kan het kopen van een goedkopere, refurbished printer, tablet of smartphone erg aantrekkelijk zijn. Maar wat houdt refurbished in?

De definitie van refurbished

De Engelse term ‘refurbished’ is te vertalen in ‘opknappen’ of ‘renoveren’. In de wereld van elektronica houdt ‘refurbished’ echter veel meer in. Refurbished apparatuur is simpelweg het professionele nakijken van gebruikte apparatuur.  

Eventuele data en gegevens van de vorige eigenaar zullen worden verwijderd uit het apparaat, waarbij het apparaat ook grondig nagelopen wordt op eventuele gebreken die direct worden verholpen. De apparatuur zal hiermee een volgend leven ingeblazen worden. 

Het verschil tussen refurbished en tweedehands

Refurbished apparatuur wordt regelmatig verward met tweedehands apparatuur. Toch is er wel degelijk een verschil tussen beide apparaten. 

Een tweedehands apparaat is onder meer verkrijgbaar via Marktplaats, via een particulier. Hierbij zul je na kort contact het apparaat kunnen aanschaffen. In deze situatie weet je echter niet wat er met het apparaat gebeurt is en of het technisch nog in orde is. Tot slot zul je uiteraard geen garantie ontvangen. 

Bij een refurbished apparaat zul je echter wel garantie krijgen en kun je zeker zijn van een kwalitatief product. Het product is immers volledig gecontroleerd op gebreken en zo nodig aangepast.  

Waar komt de apparatuur vandaan?

De refurbished apparatuur komt vrijwel altijd vanuit het bedrijfsleven. De apparatuur wordt in het bedrijfsleven regelmatig vervangen door een faillissement of aanschaf van nieuw apparatuur. Daarbij is het ook mogelijk dat particulieren hun oude toestellen inleveren. De toestellen zullen nagelopen worden en verkocht worden als zij kwalitatief in orde zijn.

 

https://refurbishedprinter.be/