Petitus
Image default
Aanbiedingen

De leukste, onbekende feitjes over de airco

Een airco wordt doorgaans gebruikt om een ruimte te koelen. Toch zijn er veel meer functies dan het verkoelen van een ruimte. Wist jij bijvoorbeeld al dat sommige airco’s juist de ruimte kunnen verwarmen? Ben jij nou benieuwd naar deze (vaak) onbekende feitjes over airco’s? Lees dan vooral rustig verder!

Verwarmen

We hebben dit feitje net natuurlijk al kort benoemd, maar sommige airco’s kunnen ook een ruimte verwarmen! Dit kan wanneer een airco een warmtepomp bevat. Heel handig, zo zorgen ze in de zomer voor verkoeling en in de winter juist voor wat warmere lucht. 

Ventileren van lucht

Een airco geeft niet alleen koele lucht af, ook kan het de luchtkwaliteit in de kamer verbeteren. Zo kan een airco gebruikt worden als ventilator. De airco zorgt er dan voor dat er ‘schone, nieuwe lucht’ de kamer binnen komt. De ruimte wordt dan dus gevuld met schone lucht, wat een positief effect kan hebben op de gezondheid.

Zuiveren van de kamer

Een airco bevat over het algemeen meerdere luchtfilters. Hierdoor kunnen ze verschillende stoffen opvangen, en zorgen ze ervoor de circulerende lucht schoner blijft. De ene filter vangt wel meer stof op dan de andere filter. Zo zijn er speciale filter te bestellen die maar liefst 99% van de lucht zuiveren! Deze airco’s met deze luchtfilters kunnen dan ook heel prettig zijn voor als je last hebt van verschillende allergieën.

Verlengen van de levensduur

Ondanks dat airco’s vaak best prijzig zijn, worden ze steeds vaker gekocht. Dit komt voornamelijk omdat de steeds warmer wordende zomers zo heet zijn. Omdat je vaak zo lang mogelijk van jouw airco wilt genieten, en niet elke paar jaar een nieuwe airco wilt aanschaffen, raden wij aan om je airco goed te onderhouden. Vaak kan dit al gemakkelijk zelf, door de benodigde airco onderdelen zelf aan te schaffen. Door dit tijdig te doen en goed bij te houden kun jij er gemakkelijk voor zorgen dat jouw airco zo lang mogelijk heel blijft. En dat is heel handig, zowel voor de schonere lucht die jouw airco verzorgt als voor de koele lucht!

https://fixpart.be/nl