Petitus
Image default
Aanbiedingen

Het belang van een goed hondenkussen

Het belang van een goed hondenkussen

Er is niets zo ontspannend en verjongend als een goede nachtrust. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor honden. Honden slapen tussen de 12 en 18 uur per dag, afhankelijk van hun leeftijd. Ze hebben dus een comfortabel bed nodig om op te slapen, net als u. Ook al ligt uw pup ’s nachts af en toe of vaak naast u, honden hebben een eigen bed nodig. Zelfs als u er niet bent, kunnen ze zich ontspannen op een plekje dat speciaal voor hen is. Als u uw hond niet in uw bed laat, is het nog belangrijker voor uw hond om een knusse slaapplek te hebben die niet de vloer is.

Een goed hondenkussen biedt uw pup een plek die niet alleen comfortabel is, maar ook ondersteunend en zacht. Bedenk hoe u het beste slaapt. Voelt u zich niet beter op een comfortabel bed met uw hoofd ondersteund door een zacht, wolkachtig kussen? Er zijn een aantal kenmerken die een goed hondenkussen maken, en deze moeten in overweging worden genomen bij het winkelen voor een hondenkussen voor uw harige vriend.

Een goed hondenkussen ondersteunt de gewrichten

Naarmate honden ouder worden, kunnen ze problemen ontwikkelen als artritis, heupdysplasie en andere gewrichtsproblemen. Om deze problemen te verhelpen, is een ondersteunend hondenkussen noodzakelijk om het lichaam van uw hond te beschermen en de pijn te verlichten die gepaard gaat met leeftijdgerelateerde gezondheidsproblemen. Een comfortabel hondenkussen ondersteunt ook de gewrichten van puppy’s in ontwikkeling en zorgt zo voor een goede nachtrust.

Kussens met speciale in elkaar grijpende vulmaterialen zorgen ervoor dat het bed zacht, ondersteunend comfort biedt voor het lichaam van uw hond, vooral de gewrichten. Dit beperkt de pijn voor oudere honden met artritis ’s nachts en tijdens dutjes gedurende de dag tot een minimum.

Goede kussens zorgen voor een betere nachtrust

Honden hebben, net als mensen, een goede nachtrust nodig om gezond te blijven. Niet alleen dat, maar een goede nachtrust verbetert het geheugen van uw hond en kan uw pooch zelfs slimmer maken, volgens een studie gepubliceerd in een 2017 editie van Scientific Reports. Dat komt omdat wanneer honden nieuwe commando’s leren, ze de neiging hebben om beter te doen in het herhalen van die commando’s wanneer ze goed slapen. Immers, wanneer pups goed uitgerust zijn, hebben ze meer energie om te besteden aan leren.

Net als mensen hebben ook honden een goede nachtrust nodig om gezond te blijven. Dit is vooral belangrijk voor oudere honden en grotere rassen die wat meer slaap nodig hebben dan hun jongere, kleinere soortgenoten. Een gezellig bed dat hun lichaam zacht maakt, stimuleert pups om te gaan slapen en om de hele nacht te blijven slapen.

Uw pup heeft een plek nodig om te ontspannen

Een knus hondenkussen moet een oase zijn voor uw hond, weg van de drukte van uw huis. Honden zijn dieren met een hol, dus ze waarderen een plekje waar ze kunnen ontspannen.

U zult een goed hondenkussen moeten kiezen dat de juiste afmetingen heeft voor uw pup. Grote honden hebben natuurlijk grotere kussens nodig dan kleine. Zo heeft uw trouwe viervoeter meer dan genoeg ruimte om zich uit te rekken en te slapen. U kunt het bed zelfs in de bench van uw pup plaatsen. Op die manier heeft uw hond een knusse plek om zich te verstoppen als hij gestrest is.

Goede hondenkussens zijn gemakkelijk schoon te maken

Honden kunnen veel vuil en ongedierte zoals vlooien bij zich houden, dus het is belangrijk dat u hun hondenkussen gemakkelijk kunt schoonmaken. Zoek naar een goed hondenkussen met een afneembare hoes die u gemakkelijk wekelijks in de was kunt gooien. Dit helpt hondenhaar, huidschilfers en ziektekiemen tot een minimum te beperken.

U wilt ook een bed dat zelf in de wasmachine gewassen en gedroogd kan worden. Dit is vooral belangrijk voor oudere honden die incontinentieproblemen hebben en voor jonge pups die nog zindelijk moeten worden.

Laten we eerlijk zijn: u houdt van het gevoel van frisgewassen kussensgoed, en uw hond ook. Een schone plek om te slapen is belangrijk. Als het bed zelf eenvoudig te onderhouden is, is het voor uw pup gemakkelijk om het fris te houden.