by

Wat zijn de voordelen van een automatische espressomachine?

Ten eerste – we zullen het niet verbergen – is een automatische espressomachine veel sneller dan een handmatige. Zelfs als de koffie voor elk kopje koffie wordt gemalen, gebeurt alles inderdaad in enkele seconden en zonder enige behandeling!

Ten tweede bieden de meeste automatische apparaten een grotere veelzijdigheid aan. Zo kunt u met één knopdruk tussen espresso, americano, latte of cappuccino kiezen!

Ten derde is een automatische espressomachine uiterst eenvoudig. In tegenstelling met de manuele machine hoeft u niet te weten wat de juiste maalgraad of de exacte hoeveelheid is: hij doet het werk voor u!

Ten vierde zijn de meeste automatische modellen uitgerust met 2 aparte containers. Het voordeel? Zo kunt u zonder problemen van de ene koffiesoort naar de andere overschakelen!

Wat zijn de nadelen van een automatische espressomachine?

Ten eerste hebben deze apparaten meer dagelijks onderhoud nodig, vooral de melkopschuimer. Deze moet dagelijks worden gedemonteerd om een goede hygiëne te garanderen.

Ten tweede zal een automatische koffiemachine de koffie nooit zo fijn malen als een handmatige. Het is eenvoudigweg niet ontworpen voor zulke malingen!

Tot slot, omdat ze sneller en gemakkelijker te gebruiken zijn, zijn automatische apparaten iets duurder dan handmatige…

Onze top 3 automatische espressomachines:

  • Jura E8: Met zijn gepulste extractieproces biedt deze machine u lekkere smaken en een heerlijke crèmelaag! Het is een high-end, geluidsarme machine, die ook beschikbaar is met Smart Connect technologie. Stel je voor dat u uw koffie vanaf uw telefoon start terwijl u nog in bed ligt! Bovendien, als u direct aan een officiële Jura-winkelier toespreekt, kunt u zulke koffiezetapparaat zelfs huren!
  • Saeco PicoBaristo: Deze automatische espressomachine zal u tevreden stellen met zijn efficiëntie en onderhoudsgemak. De melkopschuimer is zeer eenvoudig te reinigen en bespaart u dus veel tijd. Bovendien krijgt u nooit genoeg van zijn unieke ontwerp!
  • Saeco Lekira OTC: Dit apparaat is eigenlijk een commercieel apparaat, maar kan ook thuis worden gebruikt. Deze compacte en efficiënte machine biedt u de mogelijkheid om bijna een pond koffie op te slaan! Bovendien is het uitgerust met een automatisch reinigingssysteem dat uw leven gemakkelijker maakt!