Petitus
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een gerechtelijke reorganisatie aanvragen met de hulp van een advocaat ondernemingsrecht

Het kan iedere ondernemer gebeuren dat door omstandigheden het bedrijf in financieel zwaar weer terecht komt. Het liefste zou u natuurlijk de tijd willen krijgen om orde op zaken te stellen en het roer om te gooien. Die mogelijkheid kunt u creëren voor uw bedrijf door een gerechtelijke reorganisatie aan te vragen. Als u dat wilt doen kunt u het beste een advocaat die gespecialiseerd is in ondernemingsrecht inschakelen. Deze advocaat kan u juridisch advies geven bij diverse bedrijfsgerelateerde zaken, waaronder een gerechtelijke reorganisatie. Wilt u de hulp inroepen van een jurist met deze expertise, neem dan vrijblijvend contact op met advocatenkantoor Caluwaerts Uytterhoeven.

U bent beter af met juridische ondersteuning bij de aanvraag van een gerechtelijke reorganisatie

Een verzoek tot een gerechtelijke reorganisatie indienen is een pittig juridisch traject waar u de hulp van een advocaat ondernemingsrecht zeker bij kunt gebruiken. Om te beginnen kan de advocaat het verzoekschrift en de benodigde documentatie voor u opstellen. Als de aanvraag wordt goedgekeurd door de rechter sluit u tijdens het traject een overeenkomst met alle schuldeisers die collectief afzien van een deel van de openstaande schuld en instemmen met uitstel van betaling. In dit bemiddelingstraject kan uw advocaat ook een rol spelen. Ook heeft u de tijd om uw bedrijf te herstructureren waar u samen met de advocaat en plan voor kunt opstellen. Het inschakelen van een advocaat ondernemingsrecht zorgt ervoor dat u uiteindelijk beter af bent wanneer u overgaat tot een gerechtelijke reorganisatie.

Juridische bedrijfskwesties oplossen met behulp van een advocaat ondernemingsrecht

Een advocaat ondernemingsrecht ook andere juridische bedrijfskwesties voor u oplossen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een handelsgeschil, of een geschil met de aandeelhouders. Ook wanneer u een vennootschap zou willen opzetten of juist opheffen kunt u de hulp inschakelen van een jurist die zich heeft gespecialiseerd in ondernemingsrecht. U vindt zo’n bekwame jurist bij advocatenkantoor Caluwaerts Uytterhoeven.