Petitus
Image default
Groothandel

Een prachtige beukenhaag met mooi vol blad groeit snel uit tot dichte haag

Wilt u een beukenhaag laten aanplanten in uw tuin? Dat is een uitstekende keuze, want beukenhagen zijn in Nederland al heel lang populair. Deze haagplanten zijn makkelijk, geven een mooi vol blad, en groeien razendsnel uit tot een dichte haag. Bovendien doen zowel de groene als de rode beukenhagen het uitstekend in ons klimaat. Wilt u meer weten over deze haag, dan kunt u naar Roelands Boomkwekerijen B.V. Daar vindt u mooie beukenhagen voor in uw tuin.

Beukenhaag ideaal voor een groene uitstraling

Een haag laten aanplanten is belangrijk als u de tuin een groene uitstraling wil geven. Een haag van struiken is een natuurlijk manier om de tuin of het terrein van de buitenwereld af te schermen. Wanneer kunt u deze haag het beste laten aanplanten? En hoe moet u hem verzorgen?

Een haag planten in de wintermaanden

Beukenhagen kunt u in principe het hele jaar door laten planten. Toch is het meest handig om te kiezen voor de koude wintermaanden om de beukenhaag aan te schaffen. Dat is namelijk beter voor de planten: die zijn in rust, en laten zich makkelijker vervoeren en aanplanten. Maar ook voor uw portemonnee is dit het beste moment. Omdat de beukenhagen vervoerd kunnen worden met blote wortels, is het in deze periode een stuk goedkoper.

Het verzorgen van de beukenhaag

Het mooie van deze haag is dat hij maar weinig verzorging nodig heeft. Dat is het voordeel van een plant die gewend is aan het Nederlandse klimaat: u hebt er eigenlijk nauwelijks omkijken naar. Wordt het heel droog en heet in de zomermaanden, dan wil een beukenhaagje natuurlijk wel wat water krijgen. Als u daarnaast ook nog een of twee keer per jaar mest geeft, weet u zeker dat u een mooi vol blad krijgt, en dat de haag binnen de kortste keren dichtgroeit.