Petitus
Image default
Groothandel

Gaat u tegels zetten? Zo bereidt u zich voor!

Als u een ervaren klusser bent dan weet u dat voorbereidingen bijna net zo belangrijk zijn als het correct uitvoeren van de klus zelf. Het zetten van tegels is hierop geen uitzondering. Ook al is tegelzetten een vrij specialistisch werkje, u kunt het snel onder de knie krijgen zolang u weet waaraan u begint. Voor de doe-het-zelver zijn tegels daarom dé ideale bouwmaterialen. Gebruik de onderstaande tips voor een perfecte voorbereiding op deze klus.

Leer meer over alle soorten tegels

Allereerst is het belangrijk dat u alles te weten komt over tegels zelf. U moet leren over welke soorten er zijn, wat de kenmerken zijn van deze soorten tegels, welke tegel het beste waar geplaatst kan worden enzovoorts. Ook is het belangrijk te weten waarnaar te kijken als u zeker wilt zijn dat uw tegel de gewenste kwaliteit heeft. Eventueel vraagt u een expert om raad.

Ontdek de kunst van het tegelzetten

Vervolgens gaat u lezen over de methodes die gebruikt worden om tegels te zetten. Welke bouwmaterialen heeft u nodig en hoeveel heeft u hiervan nodig? Bij Van Noort BV kunnen ze u hier goed over adviseren en online is ook voldoende informatie te vinden. Het is belangrijk dat u exact weet hoe u te werk moet gaan, welk gereedschap en bouwmaterialen u aan moet schaffen en wat de kneepjes van het vak zijn.

Een stappenplan maken

Als laatste kunt u een stappenplan samenstellen voor uw klus zodat u exact weet wat u op welk moment moet uitvoeren. Zo kunt u niets vergeten en gaat u systematisch te werk. Op deze manier zal u een zo goed mogelijk resultaat krijgen. Houdt u er wel rekening mee dat u ongetwijfeld fouten zal maken, vooral als dit de eerste keer is dat u tegels gaat zetten. Maar doet u dit een paar keer, dan neemt uw handigheid toe, weet u exact welke bouwmaterialen u zal moeten gaan gebruiken en gaat het tegelzetten veel sneller.