Petitus
Image default
Shopping / Clothing

Een eigen computer samenstellen

Misschien komt de volgende situatie je bekend voor. Alle soorten laptops die er zijn heb je al met elkaar vergeleken, maar je bent nog lang niet tevreden. Er zijn zo veel verschillen tussen de laptops. Op een bepaald punt is de laptop die je voor oog hebt slechter presterend in vergelijking met andere laptops. Je kunt wel zeggen dat er nog iets ontbreekt. Het zelf samenstellen van een custom laptop zal je veel gedoe besparen.

 

De te volgen stappen

Je stelt je laptop samen voor zakelijk gebruik, thuisgebruik of gaming. De montage van de laptop is als volgt. De eerste stap is het kiezen van een barebones systeem. Om de juiste barebone case te vinden, kun je de filteropties aan de linkerzijde gebruiken. Je kunt ook verder naar beneden scrollen om te kiezen tussen verschillende varianten. Kies dan voor een 17, 15 of 14 inch laptop. Na het kiezen van het formaat kan je de componenten en software geheel naar jouw wensen kiezen. Voorbeelden van componenten die je kan selecteren zijn: bluetooth, werkgeheugen, besturingssysteem, processor en accessoires.

 

Keuze over de besturing

Er is een laptop winkel die bekend staat om de uitstekende service. De winkel heeft ook een flexibel aanbod. Hoewel je een laptop zonder Windows kunt krijgen, kun je desgewenst ook het besturingssysteem zelf installeren. In het geval van Linux-computers is dit de plek om naartoe te gaan. Linux-laptops worden geleverd met verschillende distributies. Voorbeelden zijn: Elementary OS, Kubuntu, Linux Mint en Ubuntu. Wat ook nog mogelijk is, is het combineren van Windows en Linux. Zonder problemen kan je dual boot instellen. Dit gaat eenvoudig. Voor het bedrijf is dit een kleine inspanning. Consumenten laten het bedrijf weten dat zij hulp nodig hebben. Vervolgens wordt er samen gezocht naar een oplossing. Het bedrijf heeft nog meer ter beschikking, want zij verkoopt ook minicomputers. Als kers op de taart is de garantie drie jaar, in plaats van twee jaar.