Petitus
Image default
Shopping / Clothing

Huis onder water, wat nu?

Huis onder water, wat nu? 

’s morgens opstaan in een slaapkamer dat helemaal onder het water is gelopen klinkt als een nachtmerrie. Helaas is die nachtmerrie voor veel huishoudens in Nederland uitgekomen. Vooral na heftige regenbuien zijn veel mensen op zoek naar een specialist in dakrepatatie. Breda behoort tot de Nederlandse steden waarin daklekkages het meest voorkomt. Mogelijk heeft dat te maken met de staat van de oude huizen. Mocht je een woning hebben dat relatief veel risico loopt op een lekkage in Breda? Lees dan gerust verder om te weten wat je moet doen als je in een soortgelijke situatie terecht komt.

 

Onderneem zelf actie 

Allereerst is het erg belangrijk om rustig te blijven wanneer je ziet dat je huis veranderd is in een zwembad. Hoe moeilijk het ook is. Op dat moment is het juist van belang om zo kalm mogelijk zelf actie te ondernemen. Want als je dat niet doet, loop je het risico dat de schade alleen maar ergens wordt. Het vervelende daarvan is dat de verzekering niet altijd alle kosten dekt. Daarom is het goed om zoveel mogelijk te proberen de schade te beperken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door het dak af te dekken met een zeil.

 

Achterhaal de oorzaak 

Na de noodreparatie die je helemaal zelf hebt uitgevoerd, is het tijd om de mogelijke oorzaak van de lekkage te achterhalen. Voor hulp kan je altijd bellen naar een specialist die samen met jou de mogelijke oorzaak in het oog krijgt. Het antwoordt daarop kan je helpen om de volgende keer een soortgelijke situatie te voorkomen.

 

Laat iemand ernaar kijken 

Een daklekkage Breda komt vaak voor. Nadat je de eerste stappen hebt genomen is het belangrijk dat je op basis daarvan beslist of een reparatie nodig is. In de meeste gevallen zal dat wel het geval zijn.

 

https://www.economy.nl/