Petitus
Image default
Shopping / Clothing

Covid-19 en kappers

Ondanks dat kappers een heftige tijd achter de rug hebben gehad dankzij de Covid-19 pandemie, beginnen ze nu toch uit het dal te klimmen. De kappers in delft hebben hun daar hun vruchten ook van af kunnen werpen. Ongeacht van alle maatregelen beleven ze allemaal een topdrukte. Dat is ook terug te zien in de cijfers van het CBS, in vergelijking met vorig jaar juni en juli is er een stijging van 10% (juni) en 6% (juli) te zien. 

            Druk zal het de komende tijd nog wel blijven, aangezien sommige mensen nogal wat herstel werk nodig hebben van de kappers. We werden vooral creatief doordat we niet meer konden wachten tot de kappers weer opengingen en zelf maar een beetje aan hun haar gingen knutselen. Op twitter zijn de gekste knipsels voorbijgekomen van mensen die het heft in eigen handen nemen met de tondeuse tot het je dochter laten doen in de hoop dat het er dan toch goed uit gaat zien. Dit heeft voor veel hilariteit gezorgd, bij omstanders als dan het uiteindelijke resultaat tevoorschijn komt en het dan net niet het kapsel is waarop gehoopt is.

            Al is er veel hilariteit om deze “coronakapsels”, kan je nu zorgen dat je haar gedaan wordt door een professional. Er wel hevige maatregelen genomen om te zorgen dat de kappers niet weer gesloten hoeven te worden en dat je gezondheid in acht wordt genomen. De Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO), heeft ervoor gezorgd dat alle richtlijnen voor de kappers netjes zijn uitgewerkt en goed te implementeren zijn om ervoor te zorgen dat wij zonder grote risico’s onze haren weer kunnen laten knippen. Mocht je dus je haren willen laten knippen bij een kapsalon in Delft zal je een afspraak moeten maken, want gedurende deze crisis zal je niet zomaar naar binnen kunnen lopen voor een knipbeurt. Zorg er zelf ook voor dat jijzelf en andere de regels netjes naleven als je op stap gaat in Delft.