Petitus
Image default
Shopping / Clothing

Een grote investering

Na de financiële crisis van 2008 werd het veel lastiger om nog geld te kunnen lenen. Een onderneming starten werd dus een stuk lastiger. Je kon niet zomaar naar de bank gaan met een leuk idee en dan nog om geld vragen. Met een beetje onzekerheid is de kans op een lening al bijna verdwenen. In de loop van de tijd zijn de gevolgen van de crisis al een beetje verdwenen. Maar belangrijker, er zijn erdoor nieuwe ontwikkelingen. Tegenwoordig als je een leuk idee hebt ga je niet naar de bank voor het kapitaal dat je nodig hebt, je vraagt het aan heel veel mensen die je niet kent. Het heet crowdfunding. Het idee is dat als genoeg mensen geld inleggen en het natuurlijk een goed idee vind dat je toch het kapitaal kunt verzamelen dat je nodig hebt.

 

Dit heeft ervoor gezorgd dat veel ondernemers toch aan de slag kunnen met hun onderneming, waaronder veel grote succesverhalen. Dit heeft weer veel beginnende ondernemers in het leven geroepen. Velen met eigenlijk weinig ervaring in het vak ondernemer. Zij kunnen iets heel goed en daar is hun organisatie op gebouwd. Maar er komt nog veel meer bij kijken. Je kunt niet altijd met je primaire processen bezig zijn. Er zijn namelijk veel taken die niet kunnen wachten, maar ook niet direct iets toevoegen aan het product of dienst.

 

De financiële administratie is hiervan een goed voorbeeld. Het is namelijk een grote en moeilijke klus. Daarnaast moet het elke maand opnieuw en mogen er geen fouten in gemaakt worden. Stel je eens voor dat de salarisverwerking fout gaat en je medewerker een fout loonstrookje krijgt? Dat kan niet en zou niet mogen gebeuren. Toch is het risico groot op fouten wanneer je het zelf moet doen. Hulp in roepen of uitbesteden aan een loonservice is daarom een goed idee om deze soort taken te kunnen voltooien.

http://www.cbbs.nl/