Petitus
Image default
Shopping / Clothing

Geschiedenis van het kledingmerk Gant

Berl Gantmacher die zijn naam later veranderde in Bernard Gantmacherer was een molenaars zoon uit Miropol in de Oekraïne . Om een beter leven te zoeken vertrok hij als tiener naar Rotterdam waar hij geruime tijd bleef alvorens hij vertrok naar New York.

Daar heeft zich weten te ontwikkelen door avond lesen te volgen terwij hij overdag werkte in een keermakerszaak. Zijn toekomstige vrouw Rebecca Rose was ook werkzaam in de kledingszaak waar zij knoopsgaten stikten aan kleding. Vanwege de eerste wereldoorlog was Bernard voor geruime tijd weg om te vechten in het Amerikaanse leger in frankrijk. Na zijn terugkomst trouwde hij met Rebecca en begon met een maat het bedrijf Par-Ex Shirt Company die overhemden maakte voor andere merken.

Toen zijn kinderen ouder werden hebben ze zelf ook gewerkt in het bedrijf van hun vader. Na hun studie hebben de twee zoons Marty en Eliot zich gestort op het bedrijf van hun vader en met hun nieuwe ideeën heeft het bedrijf een belangrijke stap genomen om zelf opmaat gesneden overhemden te maken en op de markt te brengen. En dat was het ontstaan van het kleding merk Gant die niet weg te denken is. Vroeger waren overhemden standaard wit of gebroken wit en van linnen katoen. In de jaren vijftig kwam Gant inc met een markt doorbrekende ontwerp en design van gekleurde en gedurfde overhemden. In de zestiger jaren was er een revolutionair stemming. De nieuwe mode gekleurde overhemden waren een symbool van de verandering die stond te gebeuren.