Petitus
Image default
Shopping / Clothing

Hoe draag je een pet?

Het is natuurlijk logisch dat je een pet gewoon op je hoofd draagt. Maar in dit artikel geven we raad over waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van je pet en hoe je deze kan combineren met bepaalde outfits. In elk geval kunnen we ondertussen wel zeggen dat petten tijdloos zijn en zo goed als altijd gedragen kunnen worden bij casual outfits.

Je kledingstijl

Een pet kan je het makkelijkst dragen als die bij je kledingstijl past. Als je modebewust en stoer gekleerd bent, past een pet met een rechte klep en een coole print perfect. Ben je een buitenmens en hou je van wandelingen en buitenactiviteiten, dan is een pet met een ronde klep in een egale kleur beter gepast.

De pasvorm

Er bestaan vanalle soorten petten die er best wel anders uit kunnen zien. Denk aan een baseball pet, een trucker pet of een snapbacks pet, die hebben allemaal een andere stijlen. Let ook op hoe de pet op je hoofd zit. Een pet heeft een verstelbare band waardoor je ze strakker of losser kan maken. Zorg dat je de band zo kan verstellen dat de pet vast genoeg zit om niet weg te waaien, maar ook niet te vast zodat je geen hoofdpijn krijgt.

De kleur

De juiste kleur van pet kiezen is ook belangrijk voor zowel je look als je uiterlijk. Er zijn enkele kleuren die altijd veilig zijn, bijvoorbeeld donderblauw of bordeaux, die passen bij alles en zijn vrij neutraal. Petten in felle kleuren zoals groen, geel of roze zijn natuurlijk heel leuk als je ze op een festival draagt of om te gaan fietsen, maar je moet ook oppassen dat het niet fout gaat lijken. Ook kunnen deze kleuren je er wat bleek of flets laten uitzien. Een witte pet is ideaal om tegen de zon te beschermen, maar wordt dan ook weer snel vuil.

https://www.snapbacks.nl/