Petitus
Image default
Shopping / Clothing

Werknemers in distributiecentra lopen grote kans op besmetting

Werknemers in distributiecentra van supermarkten hebben een hogere kans om besmet te raken met coronavirus. Dit komt omdat alle medewerkers dicht op elkaar werken en niet gemakkelijk de 1,5 meter afstand regel kunnen toepassen. Dit is voornamelijk te danken aan het hamster gedrag van de rest van Nederland. Overal in Nederland zijn mensen de afgelopen dagen hard aan het hamsteren geslagen. Om de winkels weer te vullen moeten er natuurlijk producten verscheept worden naar de supermarkten. Dit wordt gedaan in het distributiecentrum. De distributiecentrums draaien de afgelopen weken overuren om de winkels weer te bevoorraden. Samen met het transport team brengen ze alle producten naar de winkels. Omdat het zo druk is, is het lastig voor de medewerkers om zich aan de maatregelen van het kabinet te houden.

In veel distributiecentrums zijn veiligheidsmaatregelen van kracht zoals het wassen van de handen, nies in je eelboog en vermijd contact met elkaar. Ook zijn er in bepaalde distributiecentra lijnen op de grond getekend die aangeven waar het verkeer zich heen moet verplaatsen. Om de vraag naar goederen op te vangen zijn veel distributiecentrums op zoek gegaan naar nieuwe werknemers. Met tegenzin van de huidige werknemers zijn ze daar mee door gegaan. De huidige werknemers zijn van mening dat er te veel mensen werken tijdens een shift. Als er nog meer mensen aangenomen zouden worden is het onmogelijk om je aan de voorschriften te houden. Supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo hebben toch tientallen nieuwe medewerkers aangenomen om de drukte op te vangen. Volgens de twee supermarkten hebben ze maatregelen getroffen om toch anderhalve meter afstand te kunnen houden. Daarnaast hebben ze extra maatregelen getroffen om de veiligheid en gezondheid te waarborgen.

Of dit ook echt gebeurt, is maar de vraag. Instanties die dit moeten controleren komen niet opdagen en checken of alles goed gaat.

https://www.vpd.eu/