Petitus
Image default
Shopping / Clothing

Creativiteit in huis

Als kind doen we het ontzettend vaak; schilderen. Op school, bij de kinderopvang en natuurlijk thuis. We zijn er allemaal mee bezig. Maar op een bepaalde leeftijd lijken we er mee te stoppen. Terwijl het juist zo gezond is. Het gaat er niet om hoe mooi de schildering wordt, maar dat je jouw creativiteit traint en kwijt kan. En het mooie is, als volwassene hoef je je niet te laten beperken. Als kind moet je natuurlijk altijd op een papiertje of een doek schilderen. Het schilderen of tekenen op de muur wordt streng bestraft door de ouders. Maar wanneer je ouder bent, hoeft dat niet meer. Dan kan je lekker losgaan op de muur. Natuurlijk wel op je eigen muur. Er zijn natuurlijk ook mensen die dit te letterlijk nemen en schilderingen in de vorm van graffiti maken op andermans muur of de muur van de overheid, dit is natuurlijk illegaal, hoewel het wel hartstikke mooi kan zijn. Maar op je eigen muur kun je ook de mooiste creaties maken. De volgende keer dat jij je kamer verft, overweeg dan om meerdere kleuren matte verf kopen. Want met matte verf kun je allerlei verschillende kleuren mixen en zo een hele bijzondere muur krijgen, met een bijzonder patroon die alleen jij hebt.

Ook kan je natuurlijk meubels in een nieuw jasje hijsen. Dit wordt momenteel veel gedaan met kalkverf. Met kalkverf kun je een mooie meubel creëren, die heel subtiel geverfd is. Met kalkverf kun je namelijk, als je de techniek door hebt, het meubelstuk zo verven dat de onderliggende kleur nog lichtjes door blijft schemeren. Vooral is het onderliggende patroon van hout is, kan dit ontzettend mooi er uit komen te zien.

Kijk dus een keertje kritisch rond in je huis en kies wat wel een nieuw likje verf kan gebruiken. Laat je creativiteit helemaal de vrije loop.

https://www.moosefarg.nl/